lördag 19 januari 2013

Getmjölkens snälla egenskap

Getmjölk innehåller lite mindre fett än komjölk, ca 3,2 %. Fettet är dessutom mer lättsmält. Många med laktosintolerans eller andra problem med magbalansen kan tåla och må bra av getmjölk eller getost. Smaken på osten påverkas av vad getterna betat och fodret i övrigt, och den varierar något beroende på årstid. All ost som produceras på Krogersbo är pastöriserad och innehåller inga tillsatser förutom vegetabilisk löpe, salt och syrakultur plus eventuellt vitmögel.

Krogersbo Getaost är den ost jag säljer mest av. Getost av fetatyp, marinerad i rapsolja, örter och vitlök. Finns i glasburk på 300 g och 150 g ost.

Crèmeost är en färskost, naturell eller smaksatt med vitlök. 100 g och 200 g.

Caprin en vitmögelost som varierar i smak efter hur länge den är lagrad.

Krogersbo Lagrad är en smakrik hårdost.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar